Over mij

Het ontstaan

Schermafbeelding 2018-10-29 om 21.07.25Het begon allemaal op 18 oktober 1974….

Ik werd geboren en in IJsselstein was het één groot feest! Mijn culinaire kinderjaren bestonden uit het proeven van zand, takjes en rozebottels uit de buurt. Toen was al duidelijk dat mijn voorkeur uit ging naar streekproducten en lokaal duurzaam voedsel.

School

Op de lagere school viel ik meer op als voetballer dan als liefhebber van eten en drinken. Mijn kluisje zat regelmatig vol met beschimmelde broodjes en zwarte bananen in een vergevorderd stadium. Op school dachten ze dan ook dat ik scheikunde leraar wilde worden in plaats van profvoetballer. Mijn connectie met food was in elk geval nog niet gelegd. Op de middelbare school heb ik overigens wel mijn passie ontdekt voor de glacé koek en het saucijzenbroodje. 3’es Cola was ons drankje en de plaatselijke Nettorama was onze foodmarkt vol met nieuwe trendy foodconcepten. Mijn interesse was gewekt. Vanuit Utrecht verkaste ik naar Wageningen om mijn culinaire zintuigen beter te leren benutten op de plaatselijke hotelschool. Praktijkles in een echte keuken, mayonaise in elkaar draaien, 4-gangen dinertjes eruit knallen en entrecôtes trancheren vanaf de guéridon was in die tijd de normaalste gang van zaken. Ik was een foodie in wording! Dinsdag, woensdag en donderdagavond praktijkles drankenkennis in een van de vele proeflokalen die de binnenstad te bieden had en als finale opdracht; een zoektocht naar nieuwe ‘shop in shop’ concepten tijdens de nachtelijke trendtour op weg naar je eigen bed! Verder mocht ik voor een horeca uitzendbureau talenten werven op de hotelschool en meedraaien op feesten en partijen om wat centjes bij te verdienen.

Culinaire carrière 

Na de hotelschool gaf ik mijn culinaire carrière een mooi vervolg door bij een horeca groothandel te gaan werken. Mijn eerste echte baan binnen foodservice, gaaf!! Uiteindelijk na 5 jaar groothandeltje spelen en 8 jaar pistoletjes verkopen de overstap gemaakt naar non-food door bij een horeca grootkeuken technieker te gaan werken. Deze wereld van roestvrijstaal, techniek, routing, hygiëne en efficiency sprak mij zeer aan. Samen met professionals projecten inventariseren, keukens ontwerpen en bespreken met de klant was een ontzettend mooie leerzame tijd.

Later rolde ook de Foodtrucks aan mij voorbij en ging ik voor nog compactere oplossingen op wielen. Nog meer specialisme en efficiency bijgeleerd. Mijn passie voor de foodservice branche is groot. Ik volg alle trends, ontwikkelingen en ben aangesloten bij verschillende horeca netwerken om continu up to date te blijven. Ik vind het leuk om mijn kennis en passie binnen de foodservice markt te vergroten en met anderen te delen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd elke dag weer nieuwe dingen te kunnen zien en leren van andere gepassioneerde foodies.

Horecapraat.nl

Horecapraat.nl gaat over alles wat er zich afspeelt in én rondom de professionele wereld die horeca heet. Ik vlog&blog over nieuwe gave horeca-concepten, hippe restaurants, nieuwe apparatuur, gave trendy gerechten, efficiency & routing in de keuken, hygiëne, bijzondere locaties, trends & ontwikkelingen en de passie van elke Chef!

De foodbranche is een prachtige wereld waar ambacht, culturen en passie voor eten en drinken samensmelten